Hem---> Verksamhet

Nolbygårds intresseförening
- med fokus på hållbarhet

Vilka är vi?

Nolbygård är en välkänd träffpunkt och ett populärt utflyktsmål på gränsen mellan stad och landsbygd i Alingsås Kommun. Här verkar flera verksamheter inom olika sektorer, men med samma gemensama strävan om omsorg för vår planet oss dess invånare. 

Nolbygårds intresseförening grundades 2002. Genom att bedriva arbetslivsinriktad rehabilitering kan föreningen verka för sina syften; att förvalta och utveckla Nolbygård till en social mötesplats med fokus på hållbarhet och samhällsnytta.

Föreningen är organiserad som en ideell förening med allmännytta och inte vinstintresse som sin främsta drivkraft.

Vad vi gör:

Arbetslivsinriktad rehabilitering

Nolbygårds intresseförening bedriver arbetsträning och rehabilitering i samarbete med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Detta sker genom att erbjuda meningsfulla och anpassade arbetsuppgifter inom de olika verksamheterna som finns här på gården; bland annat trädgård, café, återbruk, snickeri och administration. Verksamheten bedrivs kl: 08:00–16:00 måndag till fredag.

Läs mer under:

-> Arbetsträning

Marknader & event


Nolbygård anordnar med jämna mellanrum marknader i samarbete med lokala aktörer där även privatpersoner är välkomna att sälja varor. Det händer också andra roliga saker här på gården, som t ex klädbytardagar, plantbyte, loppis och öppet hus i snickeriet.

En nyhet för 2024 är konceptet "Tur & Retur på hpl. Nolbygård". Under fyra lördagar maj-september anordnar vi loppis, hantverksmarknad, oldarbyte och annat skoj på gården. Här finns någonting för alla åldrar!
Anmäl dig som säljare eller läs mer om vad som
händer på gården här:


-> På gång
-> Marknader
-> Nolbygårds intresseförening på fb
-> Intresseanmälan säljare loppis
-> Prislista/säljplatser